Три вида моноклонални антитела, на които предстои да бъде дадено разрешение за

...
Три вида моноклонални антитела, на които предстои да бъде дадено разрешение за
Коментари Харесай

Лечението на COVID-19 с моноклонални антитела може да започне още тази есен |

Три типа моноклонални антитела, на които следва да бъде дадено разрешение за приложимост, ще се употребяват при хора, за които имунизациите против COVID-19 са противопоказани или са с злепоставен имунитет. Едно от тях евентуално ще бъде утвърдено още през септември.

Това сподели пред публицисти заместник-министърът на опазването на здравето Димитър Петров. Това са препарати, които се ползват в ранна фаза на болестта (първите три дни), посочи той.

Работи се за нови доставки на ремдесивир през есента, уточни още Петров. Има и концепция да се сътвори запас от най-необходимите лекарства - нискомолекулните хепарини, кортикостероиди, както и няколко съществени антибиотика. Предвижда се осъществяване на избрана процедура за тях, като ще се търсят медикаменти с по-дълъг период на валидност, сподели още Петров.

По думите му в страната ни има хидроксихлорохин в големи количества, а срокът на валидност на част от него изтича през тази и идната година и евентуално няма да бъде употребен. Около 3-4 хиляди опаковки ще бъдат предоставени на хора, които страдат от ревматологични болести.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР